Vlada Kantona Sarajevo

Najave događaja

Godišnjica masakra u kojem je poginulo šestoro djece na Alipašinom polju – poziv medijima

Poštovani,

Obavještavamo Vas da se u nedjelju, 22.01.2023. godine, navršava 29 godina od masakra u kojem je poginulo šestoro djece u ulici Bosanska kod broja 4 (naselje Alipašino polje "C" faza), a koje je počinio agresor tokom opsade Sarajeva.

Tim povodom, delegacija Kantona Sarajevo položit će cvijeće u nedjelju, 22.01.2023. godine u 10.00 sati na mjestu stradanja.

Press konferencija povodom FIS Europa kupa u alpskom skijanju – poziv medijima

Poštovani,

Pozivamo Vas na press konferenciju povodom FIS Europa kupa u alpskom skijanju, koji će biti održan 12. i 13. februara 2023.godine na Bjelašnici. Konferencija će biti održana u konferencijskoj sali Hotela "Nomad" na Bjelašnici sutra /petak/, 20. januara 2023. godine, s početkom u 10:45 sati.

Prisutnim medijima će se obratiti premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar privrede KS Adnan Delić i načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo.

Obilježavanje 30. godišnjice stradanja Sarajlija u Iseviće sokaku – poziv medijima

Obavještavamo Vas da će SUTRA /NEDJELJA/ 15. JANUARA 2023. godine u 10:00 sati delegacija Kantona Sarajevo položiti cvijeće mjesto masakra na spomen obilježje u ulici Isevića sokak kod broja 23.

Na to mjesto je prije 30 godine sa agresorskih položaja ispaljena granata od koje je poginulo osmero, a lakše i teže ranjeno 19 lica.

Ubijeni su: Ahmet Ahmetspahić, Jasmina Kajanija, Asim Lačević, Azra Lačević, Senad Lagumdžija, Bajro Pinjo, Aferdita Sadikaj i Jasna Šarić.

 

Druga radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo - poziv medijima

Poštovani,

Obavještavamo vas da će Druga radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo biti održana u petak,  30.12.2022. godine, s početkom u 10:00 sati. Sjednica će biti održana u sali Općine Centar Sarajevo, ul. Miss Irbina br. 1/I.

 

Za ovu sjednicu predlažem sljedeći

 

D N E V N I  R E D:

 

1. Poslanička/zastupnička pitanja inicijative i odgovori;

Prva radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo – poziv medijima

Sarajevo, 27.12.2022. godine

Poštovani,

Obavještavamo vas da će Prva radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo biti održana sutra /srijeda/,  28.12.2022. godine, s početkom u 10:00 sati. Sjednica će biti održana u sali Općine Centar Sarajevo.

DNEVNI RED:

1. Zastupnička pitanja, inicijative i odgovori

2. Prijedlog Odluke o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo za period od 01.01. do 31.03.2023. godine;

Potpisivanje Sporazuma o općinskim takmičenjima – poziv medijima

Sarajevo, 22.12.2022. godine

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će sutra /petak/, 23. decembra 2022.godine, u 10:30 sati, u sali Vlade Kantona Sarajevo (Reisa Džemaludina Čauševića broj 1) biti potpisan Sporazum o saradnji i načinu organizovanja općinskih takmičenja i revije/smotri djece predškolskih ustanova i učenika osnovnih škola na području KS.

Poziv na press konferenciju povodom promocije platforme za online aplikacije na poticaje Ministarstva privrede KS

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će promocija softvera, odnosno platforme za online prijave na programe poticaja biti održana sutra /srijeda/ 21. decembra 2022. godine s početkom u 10:00 sati u hotelu Courtyard by Marriott Sarajevo (konferencijska sala u prizemlju).

Tom prilikom medijima će se obratiti ministar privrede KS Adnan Delić i Jovana Vidaković iz kompanije „Oracle“. Nakon press konferencije bit će upriličena i promocija ove platforme.