Ministarstvo obrazovanja i nauke

Svečana dodjela certifikata nakon realizacije projekta „Podrška razvoju inkluzivne prakse u Kantonu Sarajevo“ - poziv medijima

23.01.2014 - 12:00
!GrbKantona.jpg

Obavještavamo Vas da će se SUTRA /ČETVRTAK/ 23. januara 2014.godine u 12:00 sati održati svečana dodjela certifikata nakon realizacije projekta „Podrška razvoju inkluzivne prakse u Kantonu Sarajevo“.

Navedeni projekt je realiziralo Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo u saradnji sa UNICEF-om BiH te uz partnerstvo sa udruženjem „DUGA“.

Planirano je da se, ovom prilikom, prisutnim obrate: predstavnica UNICEF-a u BiH Florence Bauer, izvršna direktorica Udruženja „DUGA“ Anka Izetbegović, te predstavnik Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS.

Potpisivanje Ugovor o sufinansiranju/finansiranju kapitalih projekata iz oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja

21.11.2013 - 14:30
!GrbKantona.jpg

Obavještavamo vas da će DANAS (ČETVRTAK) 21. NOVEMBRA 2013. godine u 14:30 sati ministar stambene politike KS Čedomir Lukić, koji koordinira radom Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade, i federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić potpisati Ugovor o sufinansiranju/finansiranju kapitalih projekata iz oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja između Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Premijer Zeljković i ministar Lukić obići će radove na izgradnji objekta OŠ "Stari Ilijaš"

21.11.2013 - 12:00
skola stari ilijas.JPG

Obavještavamo Vas da će SUTRA /ČETVRTAK/ 21. novembra 2013. godine u 12:00 sati premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković i ministar stambene politike KS Čedomir Lukić koji koordinira radom Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade obići radove na izgradnji objekta Osnovne škole „Stari Ilijaš“.

Objekt u izgradnji se nalazi u ulici Bosanski put 151 u Starom Ilijašu.

Za zainteresirane predstavnike medija prijevoz je obezbijeđen, a polazak je planiran u 11:15 sati ispred zgrade Kantona Sarajevo.

Molimo Vas da planirate dolazak Vašeg novinara i ekipe.

Polufinalne i finalne utakmice u okviru lige srednjih škola KS u malom nogometu - "Moja liga" - poziv medijima

13.06.2013 - 12:00
image001.jpg

Obavještavamo Vas da će se DANAS /ČETVRTAK/ 13. JUNA 2013. godine U 12:00 SATI odigrati polufinalne i finalne utakmice lige srednjih škola KS u malom nogometu pod nazivom "Moja liga".

U polufinale muškog dijela takmičenja plasirale su se ekipe učenika Ugostiteljske škole, Druge gimnazije, Željezničkog školskog centra i Elektrotehničke škole za energetike, dok se u ženskom dijelu ovog takmičenja za pobjedu boriti ekipe učenica Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo i Srednje ekonomske škole.

Utakmice će se odigrati ispred BBI centra.

Manifestacija "Dani inovativnih nastavnika Kantona Sarajevo" - poziv medijima

05.06.2013 - 10:00
!GrbKantona.jpg

Obavještavamo Vas da će se DANAS /SRIJEDA/ 05. JUNA 2013. godine U 10:00 SATI održati manifestacija "Dani inovativnih nastavnika Kantona Sarajevo".

Ministarstvo za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo, prepoznalo je potrebu za poboljšanjem pristupa i korištenja informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju, odnosno potrebu da kvalitetnim programima da podršku nastavnicima da integrišu IKT u učenje i podučavanje na sadržajan način.

Obraćanje ministra Damira Marjanovića predstavnicima sredstava informisanja - poziv medijima

21.05.2013 - 12:00
!GrbKantona.jpg

Obavještavamo Vas da će se DANAS /UTORAK/ 21. MAJA 2013. godine U 12:00 SATI ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Damir Marjanović obratiti predstavnicima sredstava informisanja, povodom aktuelne situacije i održavanja najavljenog protestnog skupa prosvjetnih radnika Kantona Sarajevo.

Ministar Marjanović će se obratiti prisutnim predstavnicima medija ispred kabineta ministra - kancelarija 209, na drugom spratu zgrade Kantona Sarajevo.

Molimo Vas da planirate dolazak Vašeg novinara i snimatelja.

Press konferencija Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS pod radnim nazivom "135 dana – Retrospektiva i perspektiva”

05.04.2013 - 11:55
!GrbKantona.jpg

Obavještavamo Vas da će SUTRA /PETAK/ 05. aprila 2013. godine u 11:55 minuta Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo i resorni ministar Damir Marjanović održati press konferenciju pod radnim nazivom "135 dana – Retrospektiva i perspektiva”.

Dodjela nagrada osnovcima - učesnicima u takmičenju likovne kreativnosti i izražavanja na temu "Žena - majka danas" - poziv medijima

08.03.2013 - 11:00
!GrbKantona.jpg

Obavještavamo Vas da će SUTRA /PETAK/ 08. marta 2013.godine u 11:00 sati održati svečana dodjela nagrada najuspješnijim osnovcima sa područja Kantona Sarajevo, koji su učestvovali u takmičenju likovne kreativnosti i izražavanja na temu „Žena-majka danas“.

Edukacija nastavnika razredne nastave o načinima popunjavanja i izdavanja elektronskih đačkih knjižica

23.01.2013 - 09:00
!GrbKantona.jpg

Obavještavamo Vas da će se SUTRA /SRIJEDA/ 23. januara 2013.godine sa početkom u 09:00 sati održati edukacija nastavnika razredne nastave i EMIS (Education Management Information Sistem) koordinatora osnovnih škola Kantona Sarajevo o načinima popunjavanja i izdavanja elektronskih đačkih knjižica za prvi i drugi razred devetogodišnjeg obrazovanja.

Press konferencija povodom realizacije projekta "Sa policijom u kino" - poziv medijima

10.12.2012 - 12:00
Sa policijom u kino.jpg

Obavještavamo Vas da će se U PONEDJELJAK 10. decembra 2012.godine u 12:00 sati održati press konferencija povodom realizacije projekta “Sa policijom u kino-1”.

Ovom prilikom će ministar unutrašnjih poslova Nermin Pećanac i ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Damir Marjanović, te projekt menadžer filmskog preduzeća "Tropik" Ognjen Džinić informisati predstavnike medija sa osnovnim ciljevima projekta, aktivnostima koje se provode, kao i sa eventualnim budućim koracima u vezi s realiziranjem ovakvih i sličnih projekata.